2019.04.29

NYE FLODER TIL SALLY’S EVENTYR

Namur – Marcinelle (La meuse og La Sambre)

Vi har jo desværre måttet erkende at vi ikke kan sejle via Canal d’Ardennes til Paris da den simpelthen er lukket og ikke bliver genåbnet foreløbig, så i stedet for at dreje sydpå i dag har vi været nødsaget til at sejle en løkke/omvej for senere at komme på kanalen St. Quentin hvor vi ved at der er vand nok til Sally.

Vores nye rute bliver:

Canal Charleroi

Canal du Centre

Cancal Nimy

L’Escaut

Canal de St. Quentin

Canal lateral a l’Oise

Og derefter følger vi vores oprindelige plan.

For dem der ikke følger med på noget vandkort betyder det, kort fortalt at vi er nødt til at sejle længere vestpå i Belgien i en løkke (for at være sikker på vanddybden) før vi kan sejle sydpå.

Vi måtte vente med at komme afsted, da det simpelthen var for tåget til at vi kunne se flodprammene, og senere på dagen måtte vi vente et par timer ved en sluse hvor der var noget hydraulik der var gået i stykker. Vi har sejlet igennem flotte områder og igennem det værste man kan forestille sig, Charleroi er et stort, meget beskidt, industriområdet. Kanalen bliver brugt som skraldespand i alle henseender men vi har været så heldige at finde en lille hyggelig liggeplads (ikke havn) ved byen Marcinelle.

Sally er et trækplaster uden lige og bliver konstant Bonjour’et og fotograferet, folk stiller sig endda op ved siden af hende for at tage selfies (de ved ikke at vi sidder nede i båden og smiler ad dem).

Slot ved Floreffe
Fra det smukke og til det manglende. Et af mange gamle i industriområdet i Charleroi som er utrolig beskidt både på land og i vand