2019.05.15

Paris (km 0) – Seine

Emma og Jacob kommer i morgen, vi glæder os rigtig meget til deres besøg, så Sally er nu blevet opgraderet fra en Bavaria 36.2 til en 36.4 så vi alle sammen kan være her. Besætningen er blevet skuret og skrubbet og det samme er tøjet, så nu er vi klar til at indtage Paris og venter med længsel på de unges besøg.

I havnen ligger vi uden på en hollandsk motorbåd, ejet af et amerikansk ægtepar, som kommer til Europa 3 måneder om året. Da de gerne ville på aftentur på Seinen i deres båd, blev vi inviteret med sammen med nogle af deres venner, så vi nød en privat aften rundvisning i Paris, fra vandsiden.

Indsejlingen til vores havn. Man bliver sluset ca. et par meter op før man kan sejle ind i bassinet. Alle indgange mv. bliver låst kl. 22, hvorefter man kun kan komme ind enten med kode eller chip, der er vagt om natten, så det er en tryg havn midt inde i storbyen.
Vi synes på intet tidspunkt at vi har set mange lystbåde, men havnen her er stopfyldt af dem. Mange er sikkert nogen der ligger her året rundt, men der er også mennesker på mange af bådene.
Og her ligger Sally fint uden på Aqua-Rose. Man bestemmer ikke selv hvor man vil lægge til, man får en plads anvist på VHF kanal 9 når man er sluset ind