2019.05.07

St. Quentin (Sluse 22) – Seraucourt le grand (Sluse 23) – Canal St. Quentin

Kl. 8 I morges mødte den flinke VNF medarbejder op ved Sally og meddelte at han ville følge os hele dagen igennem sluserne. På spørgsmålet om vi ikke bare kunne få udleveret den, i går, lovede fjernbetjening var svaret, med et smil: ”Welcome to France”.

Følgeskabet blev dog kort, idet vi valgte at kigge ind på Haltestelle Seraucourt le Grand, hvor der skulle være (tiltrængt) badefaciliteter og det er der ikke ret mange steder. Vi skal betale for at ligge her og bruge el og vand, og baderum er aflåst (men den ansvarlige kom susende på sin scooter med det samme vi ringede) og det er et rigtig hyggelig lille sted og har aftalt med VNF medarbejderen at vi snakker sammen i morgen tidlig om vi ønsker at fortsætte, da de faktisk melder regn hele dagen.

Vi er i 1. verdenskrigs område (slaget ved Somme) så vi har i dag været på en Britisk Kirkegård for de faldne og savnede i dette område.  

Fransk kanal idyl, hastighedsbegrænsning på 4 km/time, da kanalen snor sig temmelig meget, ikke noget problem for os at få stoppet hurtigt, men for flodprammene som også færdes her in imellem
Der er mange fiskere her og de går bestemt ikke ned på udstyr. Det tog 14 minutter at få pakket ud. Tom, jeg skulle hilse fra kaptajnen og sige at hvis det var jer 2 på fisketur havde I for længst fisket 5 minutter og drukket den første øl 🙂
Haltestelle Seraucourt le grand, lille og hyggelig og lige omkring er der små hyggelige put and take fiskesøer