2019.05.14

Conflans (km 0 på Canal L’Oise) – Paris (km 71 til 0) – Seine

Sally est arrivee á Paris og velankommet i havnen Port de Paris l’Arsenal. Det har været en fantastisk tur at sejle ind til og igennem Paris. Vi er blevet vinket efter, og franskmændene er vilde med at råbe Sally og vi har sørget for at Dannebrog er blevet vist når det er allerflottest og det føles faktisk lidt wauv at vi selv har sejlet hele vejen og nu er i Paris i vores egen Sally.

Det har været en rigtig fin tur hertil. Selve Seinen er grå-brun-grumset, men der ligger ikke meget affald og flyder i vandet og bredderne er pæne med mange træer. Den ene by efter den anden har afløst hinanden og fra 40 km. før Paris har man fornemmelsen af at man er i en del af Paris. Vi har aldrig i vores liv set så mange husbåde som langs Seinen, nogle af dem rigtig flotte. Og når man først er inde i selve Paris kommer der rigtig meget trafik fra både flodpramme, små krydstogtskibe og ikke mindst turbåde.

Vi havde ringet i morges til havnen Port de Paris l’Arsenal og booket plads. Havnen ligger meget centralt (man skal sluses ind) og med udsigt til Place de Bastille og 1 km. til Notre Dame.

Det er en superfin havn, de har alt, bad, vask/tumbler, gas, Fluviacarte bøger og andre mindre båddele og der er en Carrefour mindre end 5 min. Gang herfra.

Dette betyder kun én ting…
Det er øl-tid, for man skal jo huske at sejle med fuld besætning
Frihedsgudinden, ups, vi er vel ikke sejlet forkert?
Fantastisk oplevelse 🙂