2019.06.16

Port de Plaisance Vitry-le-Francois (km. 0) på Canal entre champagne et Bourgogne – Haltestelle Bignicourt-sur-Sauix (km. 0-14) på Canal de la Marne au Rhin

Vi er stoppet ved en lille hyggelig skov Haltestelle i dag og efter et tip vi fik i går, har vi cyklet 13 km. ind til byen Bassuet for at købe Champagne. Champagne fra dette lille område skulle efter sigende være rigtig god, så det må prøves.

For de sejlinteresserede:

Afgang               Kl. 9.00 fra Vitry-le-Francois (sluserne åbner ikke før om søndagen)Ankomst           Kl. 11.30 ved Bignicourt-sur-Sauix (lige før sluse 66) 
Triptæller:        1372 Nm
Motortimer:    470,1 (startet ved 116)
Vanddybde:    2,6 meter
Slus:                 4 i alt 373 sluser på turen

Pæn, ren og hyggelig Haltestelle, ingen vand, ingen el.
Før sluse 66 har vi fået udleveret fjernbetjening som skal bruges fra sluse 55, indtil da registreres det med censor. Vi sluser op og sluserne lukker meget og hurtigt vand ind.

Så er vi sejlet ind på Canal de la Marne au Rhin som er fra 1850’erne. Sluserne og områderne omkring de første sluser er ikke på samme måde velholdte som vi ellers har set på de andre kanaler, men det kan jo være det ændrer sig på de næste ca. 90 sluser vi skal igennem.
Dagens høst i det lille champagnehus Jean-Louis Chauré. Spændte på smagen